Provridning

Ja. Så är det. Idag provred jag en häst lite sådär halvt oplanerat efter att jag ridit Pippi. Ska självklart inte sluta på Pippi. Verkligen inte. Provade bara typ. Red mammas jobbarkompis häst Calypso. Hon är 5 år och redo att komma ut på lite dressyrtävlingar sa hon. Jättefin var hon. Lite seg och man får jobba för att få henne dit man vill. Väldigt jobbigt efter ett  tag. Som sagt 5 år och jag kan ju inte säga att jag är erfaren av unghästar. Har knappt ridit någon haha. Men det var roligt, skitroligt haha. Ganska lärorikt också, att rida en ny häst. Har ingen aning om det kommer bli något utan detta men hoppas att jag kan testa henne några gånger snart igen!
 
 Här kommer lite bilder därifrån. Suddiga mobilbilder och en häst som blundar, men aja ;)
 

Uteritten idag

Red ut idag. Hade sällskap och jag blev visad lite ridvägar. Balnd annat vägen till ridhuset och sen en annan väg tillbaka. Mysigt var det. Hon blev faktiskt inte så svettig idag. Galopperade faktiskt ingenting idag. Blev inte av haha..
Asså har funderat länge men vet inte vad jag ska skriva om passet då vi bara red runt typ hehe. Mysigt iallafall och jag är nöjd! Var iväg i ett annat stall sen åxå. Men det kommer i ett annat inlägg. Imorgon taggar vi till för att äntligen få träffa en liten ponny. Kanske tar emd kameran hehe. Ni får nog veta mer imon ;)

 

Pippi och Kamomille idag

Åkte till Pippi runt halv 1 idag. Tog in henne direkt och borstade och höll på.min lillasyster lånade en ponny från ridskolan och vi red lite tillsamans. Blev paddocken först och sen skrittade vi ut eftersom hon aldrig hade ridit den ponnyn förut. Allt gick bra tycker jag. Mamma hoppade upp på Pippi medans jag fottade henne och min lillasyster. Mamma red kanske en halvtimme och sen hoppade jag upp. Uppvärmd var hon iallafall ;)
Mycket galopp blev det allt. Lite skänkelvikning i skritt. Traven går inte lika bra än. Hade väll inte sådär jättestora krav, bara hon lyssnade ;)
Har väll inte så jättemycket mer att säga om det ridpasset. Roligt var det iallafall. Imorgon rider jag ut och kollar lite nya ridvägar!
 
Red Kamomille senare på kvällen. Markarbet stod på schemat. Anette hade lagt upp trav och galoppbomar på volt. Traven gick bra tycker jag. Hon var lite stel i sidorna. Galoppen var okej. Snubbade över en bom på slutet och tappade tyglarna. Tappade inte balansen iallafall, tur där.Det visar ju att man inte ar balansen i tyglarna iallafall ;)
Hon var väligt sur mot de andra idag. Red i olika varv ibland och när man mmöter anra blir hon aldrig så sur. Lätter öronen bakåt och är nästan påväg att hugga dom. Haha idag var det nära att Hamlet fick sig en smäll. Är supernöjd över ridpasset då det gick mycket bättre denna gången än gången innan vi gjorde samma sak. Svettig blev hon allt. Lite kall också och tänkte lägga på ett täcke. Vet dock inte vart de har sina täcken osv så kunde inte göra något.. 
Hoppas de klipper henne snart!
 
Kommer bilder i delar de närmsta dagarna nu. Här kommer en liten sneakpeak från idag.
Finaste tjejen <3

Guldponnyn

Jag letade ny ponny. Efter en senare tid dök han upp. Jag erkänner, jag var rädd, riktigt rädd. Av vad man hade hört från andra så var det "han bockar, är pigg och kan nästan göra vad som helst. Det är lite liv i honom". Jag ska inte säga att jag var dålig. Men erfaren av pigga och bockande hästar var jag inte. Jag ville ha kontroll. Nästan för mycket. Så var det då iallafall. 
 
Jag provred honom den 1 December 2013 och det var något, något som kändes bra. Väligt bra. Men jag var fortfarande rädd. Vågade knappt galoppera. Men på något sätt kändes det bra. Jag började ge honom en chans.
Så fick det bli. Började rida honom en gång i veckan och allt bestod av uteritter. Uteritter där jag endå kände mig okej. Galopperade upp för branta backar, hoppade små små stockar i skogen osv. Första tiden red jag på pessoa..
Jag var rädd, ville fortfarande ha mycket kontroll och pessoa var det enda bettet som han kunde ha som fanns i stallet. JAG HATAR PESSOA. Verkligen hatar. Jag var tvungen att rida med det en längre tid, tyvärr.
 
Allt gick i små steg framåt. Men ungeför en gång i månaden blev jag avbockad. Det var då, den stunden jag kände att nej jag orkar inte. Detta kommer inte fungera. Ska jag erkänna så blev jag irriterad,ledsen och kanske lite arg på ponnyn när han inte lyssnade. Hoppade självklart upp igen och red som vanligt. Red vidare och sket i att tåarna rann. Jag började gråta. Efter varje avramling. Inte för att jag hade ont eller så utan för att jag kände mig dålig och misslyckad. 
Som sagt då så gick allt framåt, oftast. tror ändå att jag lärde mig mer efter avramlingarna. Blev envisare lixom. 
Gick några månader och var med på en liten klubbhoppning (eller vänta, kan man ens kalla det det?). Iallfall var jag med och försökte hoppa runt en liten 50cmbana. Det gik ju som det gick, 2 stopp på näst sista hindret mot läktaren. Även ett stopp på sista där han bara fjantade.
Gick ännu några månader och allt vände. Vi hade kul tillsamans och utveckades. Det var ett stort steg då jag länge tvivlade på om jag skulle kunna rida honom utan att trilla av. Vi hoppade knölliga stockar, det kändes lite bättre i dressyren och uteritterna var så härliga!

Jag kommer inte ihåg riktigt men jag har för mig att allt började bli bättre efter att jag köpte nytt bett. Hade testat lite olika innan men det blev ett 3 delat eggbett. Både han och jag trivdes super tillsamans och har massa fina minnen med honom. Massa bra träningar där jag hoppade runt 80/90 som högst. Var faktiskt inte beredd på att han skulle säljas utan det kom som en chock. Kommer ihåg den kvällen så väl. Grät så mycket så att jag var tvungen att kämpa för att få luft. 
 
Denhär ponnyn går inte att beskriva. Så mycket fina minnen vi gjorde som aldrig glöms. Att få sitta på hans rygg eller ens få veta vart han är eller träffa honom igen skulle betyda så otroligt mycket. Går inte glömma denna.. Guldponnyn.
dom första bilderna är från de första månaderna tillsamans, Vilken utveckling!
Nu ska gråta i min ensamhet. Jag ska gråta tills alla tårar är slut.
Han betyder så jävla mycket. Jag drömmer om att en dag krama om honom och pussa på honom och att han en dag står i transporten och är min...Någon dag, då köper jag honom.