skola och stall

Idag har det varit kycket hela tiden. Skola, stall, stall, hem, plugga, äta och blogga. Mycket att hinna med men roligt! Billy fick en vilodag idag så var bara uppe på kvällen och fixade mat samt visiterade och bytte täcke till regn.Precis när jag velade mellan regn och flugtäcke så började red regna - igen. Så valet var inte svårt hah. Imorgon kör vi lite bus och lek i paddocken. Sen är det löshoppning i stallet på torsdag. Får väl se om busen ska få hoppa lite själv kanske? :D
 
Hoppas kunna komma bort från paddocken på onsdag med. E dock massa jakt runt stallet nu så får se. Annars får han gå hela helgen ute i skogen när det är ljust!
Gammal bild från första vecka när han kom till mig. Hade ingen sadel då så kunde bar longera i grimma typ, haha. 

Ett riktigt bra Dressyrpass

Red ett så j*vla bra Dressyrpass idag asså. Började med att jobba med tempoväxlingar i traven. Blandat med lite skänkelvikning. Ni skulle sett hans ökade trav asså 😍
Gick sen över till galoppen och övade små volter i galopp! Märkes att han tyckte det var jobbigt. Sen började jag med Galoppombyten. Gick väl sådär i början. Gick vidare och testade något nytt! Byten i var 4dje. Både han och jag der var svårt men gick helt okej. Han var väldigt svettig efter kan jag säga!  Lyckades få till det några några gånger iallfall! Blev så stolt så travade bara av honom sen och myste inne i stallet en stund sen. Kliade honom på manken och hade allmänt mys. Han kunde Tillochmed stå lös vid gången och står typ mer still lös än fastbunden med grimskaftet haha. Iallafall så hade vi det mys ❤️ vet inte riktigt vad det blir. Antingen promenad eller dressyr på fältet! 

Btw så är det kaninhopptävling imon. Önska mig lycka till ;) Hej och godmorgon

Klockan står på 6 och jag håller på att fixa mig inför skoldagen. Nyss kilvit upp osv. 
Får se om jag rider idag eller inte. Om inte så kanske jag kan träffa lite kompisar eller nåt? Sugen på att ha en liten photoshoot snart igen med Billy hehe. Är beroende av bilder typ heeela tiden. Får väl se vad som händer idag. 
 
Vad ska ni göra?

 

Gårdagens ridpass och måndag

Red Auto igår igen. Ett dressyrpass stod på schemat.Hon var vääääldigt fin faktiskt. Från början till slut! Så har inget att säga om det mer än guldstjärna till Auto! Övade lite skänkelvikning i uppvärmningen med. Helt okej där!
Lillasyster red Billy lite lugnt i paddocken. Gullehästen var glad!
 
Idag vilade Billy och ägaren till Auto har kommit tillbaka nu så får se när jag rider henne nästa gång.  
Var i skolan som vanligt och var väl rätt chill. Började 10.
 
Får se om Billy ska vila imon eller inte. Om jag rider så blir det uteritt/skrittrunda i skogen eftersom han har 2 lugna veckor nu!
 
 

Två helt okej ridpass

Började med Billy. Skrittade och travade lite. Han fjantade sig typ halva grusvägen så orkade inte med honom så ledde bort honom förbi alla fåren som tydligen var lite läskiga idag. Hoppade sen upp vid ängen ingen och skrittade och travade lite. Inga problem alls. Tror vi kör samma runda idag igen! 

Auto då? Satte upp lite hinder och hoppade lite, en linje typ med små sockerbitar. Ett kryss som blev till räcke på diagonalen och sen ett räcke på andra långsidan som vi hoppade i trav. Så det blev bland annat lite travhoppning och så. Vi kom hud fel som helst (ryttarfel) en gång på räcket på diagonalen. Så blev typ jämfota hopp och jag landade på halsen. Satt löst där ett tag. Men gick bra. Kom på det igen och var inga problem! 

Sen var det en av sockerbitarna. Vi kom liiiite för nära och hon glömde typ lyfta på fötterna så hon fick bommen mellan bakbenen och blev såklart jötterädd. Men gick över bommen några gånger innan vi satte upp det igen. Men sen gick det bra. Travhoppningen fixade hon galant! Sockerbitarna med förutom att hon glömde lyfta på fötterna en gång ;) 

Men är nöjd med passet och resultatet blev en svettig häst! Idag är tanken att rida lite dressyr!