Vad har hänt de senaste dagarna?

Ja igår orkade jag inte heller göra något riktigt inlägg, hehe sorry for that men känner att jag bloggar när jag känner för det. 
 
Men igår var jag på kalmar hästsportklubb och kollade llite på när min lillasyster red lektion. Inte så mycket att säga om det, gjorde knappt nånting under hela dagen.
 
Idag har jag suttit lite med skötselrådstexten som dom som köper de kommande kaninungarna ska få med sig. Ungarna är beräknade nu till helgen med. Längtar och ska bli så kul!
 
Onödig info men aja, en update iallafall ;)
 

Hela helgen

Har inte hunnit blogga på hela helgen..sorry.
 
I fredags var jag iallafall hos Ture. Tog ett myspass på banan med honom. 
Gjorde väl ienttligen inte så mycket haha. Övade byten över bom. 
 
På lördagen var Moa och jag i hässleholm för provred en häst. Gick väl ganska bra så det blir ett byte! När vet jag dock inte. Först ska båda hästarna besiktas iallafall. På hemvägen stannade vi även till Börjes för att kolla lite men jag köpte inget. Fast Moa köpte lite saker iallafall, haha. Sen på kvällen tog vi ett pass med Ture på banan igen. Stog lite hinder framme så passade på. Snacka om att ponnyn blev glad haha. Slutade på en oxer som kanske låg runt 80/90? Hoppade med islandssadel med haha. Ni skulle sett..HHAHAHA!
 
 
 

Ridpassen - torsdags och idag

I torsdags red jag för Lena med Halmet. Vi övade mycket med bommar och böja fram och tillbaka.I början var han superfin och det gick väldigt bra. Mot slutet fick han raketfart och blev lite för pigg. Så fick då fouksera på att ha honom lugn och inte för springig. Gick väl endå bra tillslut tycker jag. Nöjd allafall!
 
Red även Pippi idag. Började paddocken och red lite dressyr. I skritten övade jag fram och bakdelsvändningar som faktiskt gick ganska bra. Gick över sen till trav och travade och galopperade lite på volterna. Mycket fin var hon. Hon klarade av de små volterna i galopp bättre idag med. Framsteg!
Sedan gick jag ut ett tag och travade och galopperade lite. Nöjd häst där ;)
Skrittade sen hem mot stallet igen. Nöjd över henne!
 

Ridsporten - jämföra med andra sporter?

Tänkte pulicera en text som jag skrivit i skolan. Har knappt något att skriva endå så enjoy!
 

Det finns mycket att jämföra mellan ridsporten och andra sporter. Vi som håller på med ridsporten och hästar vet hur mycket denna sporten kostar. Det ligger hur mycket pengar som helst bakom detta. Men om man är intresserad utav fotboll tillexempel så är det lättare att komma längre i sporten och kanske till och med blir känd, om man har tur.


Man köper en fotboll och ett par skor sen har man i princip allt som behövs för att komma långt. Men om du vill satsa i ridsporten så måste du först köpa en häst, kanske en tävlingshäst om du vill tävla. Vi säger att den hästen kostar 80 000kr att köpa loss. Sen kostar en häst minst 3000kr i månaden och framförallt, det kostar tid. du ska upp varje dag till din häst och mocka, göra mat och rida. Bara i stallet lägger man ungefär runt 3 timmar varje dag.


Sen om vi räknar in tävlingar för att man kanske vill bli stor och rida stora klasser i hoppning, ja då ska man först ha en transport ( i bästa fall kan man låna). Sen ska man betala avgiften för klasserna/klassen man ska tävla. Och det allra jobbigaste (om man kan säga så) är att en tävlingsdag kan ta hur lång tid som helst. Säg att du ska tävla första klassen och sista klassen, då får du vänta hur länge som helst mellan det. Du kanske startar runt halv 10 på morgonen och sen får du vänta tills klockan 7 tills det är din tur igen. Då har du redan varit uppe vid 6 i morse för att packa in allt i transporten och åkt bil i kanske 2 timmar?


Ridsporten är så krävande, både i arbetet runt om och på hästen. Man ska prestera så bra som möjligt osv osv.


Det jag även har funderat ett tag över är varför det är fler tjejer än killar i denna sport. Det känns som att killarna i denna generationen gått över till fotboll, innebandy. Men det finns hur mycket män i sporten som tävlar världscupen. Se bara på Rolf Göran Bengtsson eller Marcus Ehning.

Men samtidigt så är det nästan mer män som tävlar världscupen än tjejer/kvinnor. Dock börjar detta ändra sig lite.


Det jag ville komma med texten var mest att jag ville jämföra ridsporten med andra sporter. Det jag kom fram till (visste innan) var att ridsporten är mycket mer krävande än till exempel en bollsport. Även dyrare vilket är ganska orättvist.

 
 
OCH JAG SÄGER INTE ATT JAG ÄR EMOT FOTBOLL OCH ANDRA SPORTER UTAN BARA JÄMFÖR NU. HUR SANNINGEN SER UT.