Måndag morgon

Då var det skola igen. Är redan skoltrött typ haha. Tur dagen börjar med stall. Ska mocka boxar och ta ut skolhästarna. Lite småmysigt endå!
 
Lär väl bli en hel del plugg idag med. Har lite kvar.. 
 
Mamma tar B idag. Har för mycket i skolan så kommer tyvärr inte hinna. Men han har gått rätt hårda pass i veckan så hon ska bara skritta och trava honom lite. Blir nog super!
 
 

Dagens markarbete

Tänkte rida över lite bommar osv och stod lite sockerbitar och en bom i paddocken så pasade ändå på. Började rida utan sporrar men han lyssnade inte alls på min skänkel så mamma var snäll och hämtade sporrarna.
Behövde inte trycka hårt sen eller så utan bara hålla om lite med skänkeln så gick han fint där jag ville. 
 
När han väl var bra framme för skänkeln så övade jag på att samla honom. Snacka om att han blev svettig efter bara några minuter. Varierade mellan att länga sprången mellan sockerbitarna och att samla upp honom mellan dom. Tillsist behövde jag bara räta lite på mig i sadeln så gick han superfint där jag ville ha honom. Märkte inte sådär jättemycket i vänstervarvet som igår men lite stum var han. Men kan inte göra nåt förens vetrinären kommer ut och kollar tänderna. Tur att hon gör det om bara nån vecka! 
 
Så passet slutade väldigt bra, suuuupersvettig häst och svettig ryttare. Skrittade bort på den långa asfaltsvägen bot lenstad sen en bit så han hann torka lite inna vi var tillbaka i stallet igen. Sen fick han svettäcke på sig medans vi mockade boxen!
 
Bilden i repeat, han är guld *smiley med hjärtögon*
 

Lördag - dagens ridpass

Dagens började med plugg från när jag vaknade till runt 4. Har svenska uppgifter och matterprov att plugga på. Så nu är svenskaboken snart utläst iallafall. Var riktigt fint väder så när mamma kom hem från jobbet så åkte vi direkt till stallet.
Klädde upp Billy i mitt gråa dressyrset och red iväg till betet. Lillasyster red dit honom och gjorde lite framdelsvnändnigar och så.
 
Sen hoppade jag upp och började jobba honom lite. Gjorde först lite skänkelvikning och framdelsvändningar. Framdelsvändnigar gör han riktigt bra nu!
Började trava sen och visst han gick inte direkt som en giraff, men hade velat ha lite mer  av honom endå. Han var lite stum i vänstersidan och gissar att det är pga tänderna. Tur att vi redan ringt vetrinären för att kolla upp tänderna, vaccination och avmaskning. Iallafall så gick det att jobba bort lite lite. Vill ju inte hålla fast i innertgeln hela tiden utan vill kunna ha honom på yttertygeln. Men han var fin i högervarvet! 
 
La traven åt sidan en stund för att slippa bråka med honom så började galoppera sen. Där jobbade han fint och blev riktigt svettig efter en stund. I galoppen övade jag på att samla och göra mycket små volter. Men var noga med att inte tappa bakbenen för mycket. Han tyckte det var ganska jobbigt så var på med benen och hjälpte honom.
 
När jag hade jobbat klart honom i galoppen, som för övrigt hade tagit en stund och han var ganska så svettig så började jag ta itu med traven igen. Nu vart han mycket finare än innan och kunde "släppa" innertygeln i vänstervarvet  ibland. Högervarvet var han fortfarande bäst i så kunde ha i princip slapp innertygel där nästan hela tiden. Avslutade sen med lite framdelsvnändnigar och skänkelvikningar i trav. Gjorde även en travökning för att se att han var med på noterna. Det var han! 
 
Fick nöja mig där sen och skrittade hem med ett hundratal bilder rikare och en svettig ponny!
 
Bilderna laddar jag upp imorgon. Nu måste jag fortsätta med svenskan..
 
 
 

Klippa?

Har tänkt på om jag ska klippa Billy snart eller inte. Han börjar bli lite fluffig! 
Om jag bestämmer mig för att klippa honom i vinter så står det mellan helklippning och variant av helklippning. Dock kommer jag nog inte raka huvudet hur eller hur.Även spara en bit på ryggen. Har tänkt på om han ska ha någon symbol med, såfall ett B eller ett hjärta på rumpan. Om det inte känns allt för barnsligt ;) 
Benen vet jag inte riktigt. Skulle vilja raka för att hålla benen så rena som möjligt och så att det blir lätt att hålla koll på mugg osv. Men känns samtidigt för naket om jag klipper benen med. Hmm jag vet inte riktigt. Det hela lutar nog dock mot variant av helklippning. 
 
Hur klipper ni?