Bästa dagarna på över 3 veckor

Så jag saknat honom! Varit två jättemysiga dagar med pojkvännen. Inte träffat honom på över 3 veckor pga hans operation men nu så äntligen. Onsdagskvällen var supermysig. Hade det bara allmänt lugnt och skönt hos bae.
 
Idag vaknade jag brevid världens finaste hihi. Dagen har bestått av en lugn förmiddag som sedan fortsatte in i kalmar. Var och kollade lite i butiker och åt på Athena vilket var supermysigt. Fick sen sjuss av världens snyggaste kille hem haha! Dessa dagar har varit 10/10 <3 
 
 

Ridsporten, varför?

Vad är ridsport för sport egentligen? Varför vill så många unga ryttare satsa så hårt på denna sport när det defenetivt inte är någon dans på rosor? 
 
Jag vet inte själv vad svaret är på de frågorna faktiskt. Jag är en av dessa unga ryttare som vill satsa på denna underbara sport och för mig är det viktigt att ha ett starkt band mellan häst och ryttare och istället för pengar får man väldigt mycket kärlek tillbaks från sin häst. Ridsporten är ingen dans på rosor. Vill du nå framgång får du kämpa. Tex gå upp kl 6 på morgon för att morgonfodra och släppa ut hästen i hagen för att sedan mocka stallet och se till att hästen har sina fodergivor i påsarna och hinkarna klara för att sedan efter de göra iordning sin häst för ännu mer utbildning eller någon form av träning för att utvecklas och komma ännu längre. 
 
 
 
 
Ridsporten är en underbar sport. Blod, svett och tårar vänds till glädjetårar och man utvecklas tillsammans med sin häst. Ridsporten är tuff och hård men efter ett riktigt bra pass på banan svävar man på rosa moln. Det är samma sak tvärtom. Är reslutatet dåligt eller om man inte är nöjd så är helt plötsligt hela dagen förstörd. En ryttare enligt mig är väldigt målmedveten och vet precis vad "den" vill. En ryttare vill inte göra jobbet halvhjärtat även om det så skulle hända att hästen blivit sjuk. 
 
Ridsporten är så otroligt tuff, hård och dyr men dagen man nått sitt mål är allt slit guld värt. Vare sig det är att rida en felfri ritt eller stå på prispallen i en stor tävling. 
 
För mig är ridsporten det bästa jag vet. Bandet mellan ryttare och häst är oslagbart och det bästa av allt är att man aldrig kan bli bäst. Man blir aldrig fullärd och en viktig sak man aldrig ska glömma är att man aldrig kan bli bättre än sin bästa häst. 
 
 
Jag är en ryttare och jag har mål. Jag vill tex satsa redan året som kommer med dressyrtävlingar hela våren och sommaren med Billy för att komma så långt som möjligt men klart att det är lika slitit för mig som för alla andra. Men jag ger inte upp, tvärtom. Det är kul att anta utmaningar och komma vidare i sin utveckling. 
 
 
Tänker man ett steg längre så är det också en annan punkt som spelar in i ridsporten. Det störta punkten skulle jag påstå. Pengar. För en familj med riligt med pengar är det logiskt att utvecklingen KAN gå snabbare uppåt. Men för det finns det ingen som sänger att en person med "lite" pengar inte kan utvecklas. Det kan gå långsammare men båda två får glädjen och exakt samma regler i sporten. Men pengar är nog det enda som kan spela in som det helt plötsligt blir orättvist. 
 
 
 
 
Ekipage som nått sina mål men på helt olika nivårer 

Dagarna springer förbi

Tiden är knapp. Även om jag tycker att det är segt att "bara" rida en häst om dagen. Igår trimmade jag dressyr vilket gick väldigt bra mot slutet och tidigt i förmiddags red jag ett pass i ridhuset.  Hade en övning uppe med en tvåstuds till ett kryss som sedan svslutade till en tvåstuds igen. Hade bara låga hinder, inget högt. 
 
Utanför ridhuset blåste det så mycket så i början var han väldigt spänd men efter lite skrittjobb blev han faktiskt förvånansvärt mjuk och riktigt fin. Hoppade fram på volt både med studsen och krysset i varje varv och redan där hade han bra framåtbjudning osv. Hoppade sen hela serien några gånger i båda varven och även det var väl godkänt.
 
När jag travade av honom sen så var han så mjuk och fin. Behövde knappt hålla något i tyglarna. Travade lite på grusvägarna på vägen hem från ridhuset med och det var en väldigt fin häst jag satt på då kan jag säga!!
 
Imorgon åker jag till Blomstermåla och tror att lillasyster och mamma rider Billy lite i dagarna då.