Fisk på promenad

Idag fick Laxen en promenad. Mös lite innan, lindade frambenen och oljade in hovarna med rapsolja (!!!). Så sen var han så fin så. 

Laxen tyckte väl mest de var en rolig och mysig tur ute vid brukshundsklubben och det tyckte visserligen den gående brevid med, men efter den korta men rätt branta backen hem så blev de lite jobbigt. Men vi får hoppas att jag återhämtar mig snabbt och utan massa träningsverk..;) 

Har insett hur otränad jag är och det är nästan pinsamt så nu när jag inte får rida så kanske vi kan komma igång med  lite kondition och styrka..!


Bästa helgen på länge

Helgen började ju såklart med midsommar, vilket var trevligt. En riktigt bra dag.
 
Sen kom lördagen. Rätt seg dag tills jag gick iväg till bussen för att möta upp pojkvännen. Riktigt efterlängtat var det. 
 
Sist men inte minst, söndag. Vaknade upp med världens finaste brevid mig idag. Supermysigt! Sen hade vi bara en allmänt mysig dag ända tills det var dags för honom att åka hem för jobb igen.. var jobbigare att säga hejdå denhär gången än vad det brukar vara. Så det var lite tungt att gå ifrån sen...
 
Har alltså inte så mycket mer än så att komma med. Orkar heller inte skriva så mycket idag och har heller inte mycket att skriva om. Är bara så trött nu och som grädden på moset har jag ont i magen..
 
 

Lördag

Precis, som rubriken lyder är det lördag idag och här hemma händer det inte så mycket alls faktiskt (är ni förvånade haha). Har städat rummet för idag kommer (äntligen) pojkvännen hit till mig igen. Var riktigt länge sedan vi sågs faktiskt. Hela 3,5 vecka sedan sist. 
 
Iallafall så har dagen bestått av mat och chill. Ska snart äta lite till och hoppa in i duschen en snabbis innan jag pallrar mig till bussen och möter upp bae. Mycket mer än så händer inte idag. Hade velat åka till hästarna men eftersom bae kommer så kommer jag inte orka göra båda sakerna utan att sova i 2 timmar mitt på dagen haha. 
 
LIte flummigt och så vidare men har inte så mycket att skriva ientligen. Letar vidare på min bettjakt och har nog hittat några små halvt intressanta. Kommer ju dock inte prova något nytt bett förens jag kommer upp på hästryggen igen och det lär ju ta en tag till...
 
Juste, btw så är det skitvarmt idag. Hästarna får vila pga värmen och man känner verkligen att det är sommar nu. Men man ska väl inte klaga, eller? ;)

 
 

Gårdagen och planerna för idag

Igår fick jag mycket gjort, kändes det som iallafall. Det började med en tidig morgon på sjukhuset för att ta nya prover igen.. Åkte sen hem och åt mat och tog det lite lugnt innan vi åkte in till kalmar igen för att besöka sjukan ännu en gång. Fast denna gången bara prata med läkaren och hämtade ut mer medicin. Sen bar det av till Hööks för att köpa dressyrträns (trodde jag). Tränset jag spanat in fanns inte kvar och kommer inte in förens mitten på Juli. Jaja, kan endå inte rida innan dess så kan lika gärna vänta ;)
 
Kollade lite bett och var så sugen på att köpa ett dringsbett men minsta storleken var 12,5..Dessutom vill jag rida med det nya bettet så ja, det dröjer innan jag kan köpa ett nytt bett med. 
 
efter Hööks drog mamma och jag till Eko för att köpa minraler till hästarna. Sen bar det hem för att äta pizza och sen var det en trött ida som följde med till stallet. Det är bara att välja, antingen en glad och trött ida i stallet eller en ledsen och utråkad ida som ligger hemma i sängen. 
 
Följde iallfall med till stallet och mina älskade hästar. Orkade faktiskt mocka hagen, borsta Laxen och gå ut en promenad med honom bort till terrängbanan och tillbaka. Sen orkade jag inte med mycket mer utan släppte ut honom i hagen igen och gav hästarna kraftfoder (mineraler och vetekli). Medans jag gick med Laxen red även lillasyster ut på B och han verkade pigg och glad över att få komma ut igen <3
 
Planerna för idag är inte så mycket. Mina ben värker sen igår.. vilket dock inte är så konstigt med tanke på att jag knappt orkat röra mig på 2 veckor. Ska iallafall försöka mig på mockningen idag igen men någon promenad blir det nog inte. Kanske lite borstning och mys av hästarna istället!

 

Bett?

Har börjat fundera och tänka lite på nytt bett till Laxen. Söker och letar efter ett snällt bett som passar en pigg och känslig häat men som endå lätt blir stark efter hinder. Förutom allt detta gnisslar han lätt tänder. Ska faktiskt in till Hööks idag och se om de har några tips. 
 
Mina tankar har iallafall gått i novabett, något slags d ringsbett eller ett popcornibett. Har inte så stor koll på hur ett popcornibett fungerar och tänker att ett sådant bett kanske kan bli för stumt eftersom det är helt rakt och hårt? 
 
Har testat ett novabett på honom en gång i skritt och han lyssnade helt okej där. Men han gnisslade lite tänder och ifall han ska gå på ett novabett skulle jag vilja byta emellanåt med tanke på friktion av gummit osv. 
 
Enligt mina tankar så verkar ett Dringsbett ganska intressant. Red en stum och stark medryttarponny för ett par år sen oh han funkade helt okej med ett sådant bett. Har även ridit en konpis häst på Dringsbett och vad jag kommer ihåg så har jag bara fått en bra känsla av det bettet. 
 
Får hoppas att Hööks tänker i samma banor som jag och kommer med bra tips. Sålänge får jag leta runt och läsa lite till på internet!
D-ringsbett Anatomisk Horsepower®
 
Ungefär i dessa tankar går jag just nu. Magkänslan säger att variation mellan novabettet och något slags d ringsbett (eller bara d ringsbett) skulle funka jättebra. Men man vet ju aldrig förens Mr häst sagt sitt ;)