Ölands ryttarförening 29 April

Måste bara säga, vilken ponny jag har♥ så himla duktig med allt idag. Lugn på tävlingsplatsen, lugn och fokuserad på mig och sina uppgifter. Modig och bara helt perfekt. Nu är ju inte procenten de allra viktigaste men med 11 procents skillnad från förra starten i kalmar så går de knappt att jämföra. En helt annan ponny. Lite spänd vid domaren och i galoppen men resten var perfekt. Våran andra start detta år med fina reslutat och en väldigt fin ponny. Mer ska de bli. Utetävlingar är det bästa! 


Några bilder från kameran jag fick skickade nyss. Fler lär komma. 

Jobb i 11 timmar

De tre dagarna som gått har vart väldigt långa. 11 timmars stalljobb och igår var vi iväg med 3åringarna och löshoppade. Dessa dagar har jag longerat, gjort iordning hästar för ridnin/pay and jump, spolat benen + svansen på 3åringarna som aldrig blivit spolade innan. Hingstarna va jättesnälla och stona med men stona hade lite mer åsikter om att bli spolade haha. 

Har tagit in och ut hästar, mockat,fodrat, strött halm i boxarna, varit med vid seminen några gånger nu, ridit ut en häst och skrittat en häst samt putsat alla träns, sadelgjordar och förbyglar/martingals. De va några av många saker som görs varje dag. Idag bar vi tex ut alla hinder på ridbanan då alla hästar hopptränade. 

Några bilder från snapchat nedan🔽

Två fina hästar, en underbar helg och praktik

Morgonen började väldigt bra, vaknade brevid älsklingen. Packade lite på morgonen. Gjorde iordning lite mat som jag packade med. Åkte lite senare till stallet. För en gångs skull fick jag mysigt sällskap med mig! Kunde dock inte övertala honom att rida lite haha, nästa gång! ;)


I vilken fall va båda hästarna fina. Jag började med Laxen som fick gå på linan innan jag satt upp. Travade runt lite i paddocken och jag kunde länga helt på tygeln utan att han sprang iväg. Riktiga framsteg gör han♥ I slutet gjorde jag lite övergångar vilket han direkt tyckte va lite jobbigare då han lätt lägger sig i handen i övergångarna och blir lite stark. Men han får godkänt!

Billy var lite spänd i början men det släppte fort med en övning jag brukar göra med honom som gör honom väldigt mjuk och galoppen blir jättefin. Red skänkelvikning ut mot långsidan och fattade galopp precis när jag ridit ut till långsidan. Galopperade ner till hörnet, saktade av till trav och red samma sak igen. De i båda varven och sen red jag igenom dressyrprogrammet och för första gången på länge blev jag väldigt nöjd med hela programmet direkt. Travade och skrittade sen av honom och han var så fin sååå♥

Imorgon börjar även min praktik i Tingsryd. Åkte hit idag då klickan ringer tidigt imorgon. Ska bli så kul, kommer uppdatera er mer härifrån om jag hinner och orkar ;) 

Fredag den 21 April

Sen i onsdags kväll har jag inte gjort så mycket. Gått och blivit sjuk och värsta dagen var igår. Feber, ont i halsen och huvet osv. Inte så lägligt nu när jag ska på praktik nästa vecka. Är idag mycket bättre iallafall. Lillasyster fick rida igår och B va jättefin. Hoppas jag orkar rida innan jag åker på söndag! 
 
 

Måndag

Roliga rubriker, eller hur? haha skämt åsido men har verkligen inte några roliga ideer till rubrikerna. 
 
Idag sov jag lite längre än dagarna innan. Var i stallet runt 11/halv 12 tror jag och gjorde först klart allt innan jag red ut med Laxen. Han skötte sig väldigt vädligt bra faktiskt. Kunde trava utan att han blev alldels för pigg och han lyssnade på rösten och mina förhållningar. 
 
Nu har jag vart hemma och ätit mat iallafall. Ska väl bort till stallet igen snart och rida Billy. Ett dressyrpass tror jag. Trimma igenom lite och rida program!