Tomt

Har stått tomt här nu några dagar.. har som i tidigare inlägg skrivit att jag jobbat och har verkligen inte haft tid eller ork till att skriva ett inlägg eller ens sätta mig framför datorn. Har haft att göra och vart så himla trött både morgon, dag och kväll och dagarna har verkligen gått i 1. 
 
Dagarna har dessutom sett nästan likadana ut hela tiden. Upp kl 6 och äta frukost för att sen morgonfodra alla hästar, byta täcken och släppa ut de och göra klart hela stallet, dvs mocka, sopa. fylla höpåsar, mocka lösdrift, fylla vatten och göra kraftfoder. Va var som tur va 2 i allafall så ska ientligen inte klaga alls faktiskt haha. Vi var klara ca 9 och kunde sen äta och ta det lugnt till ca kl 12 då vi lunchfodrade. Tog in alla hästar mellan 3 och 4, bytte täcken igen samt fodrade allihop. Kvällsfodrade sen runt 8. 
 
Sådär har varje dag sett ut i princip. Men idag var det lugna puckar. Hade sån huvudvärk, hostade och nös. Har nog fått något i kroppen men känner mig redan bättre. Behövde nog bara en lugn dag innan skolan. Framåt eftermiddagen kände jag mig såpass pigg så att jag kunde ta en skritttur på Laxen (!!!) barbacka. Han var så snäll, duktig och lydig så kunde sitta där med lång tygel helt avslappnat. Vi båda var på gott humör och Laxen frustade nästan hela tiden. Gjorde lite halter för att checka av så att han lyssnade och det gjorde han ju såklart!
Hans sår har krypt och han har inte ont längre alls och det är inte svullet. Men satt med högerbenet lite längre bak för var så rätt att han skulle känna obehag i början. I vilket fall gick det super. Ska börja variera skritt uppsuttet och från marken. Mys <3
 
Idag fick han även på sig sitt nya träns från hööks. Dubbla käkremmar men tror jag ska ta bort den "vanliga". 
 

Slut på sportlovet

Nu är det slut på sportlovet för min del. Har kvällsfodrat hästarna på skolan och imorgon blir det upp tidigt för att morgonfodra och mocka osv. Ska väl även rida någon häst. Kommer inte hem från skolan förens söndag kväll så lillasyster och mamma får ta hästarna hemma. 
 
Ska vi gå in lite på min dag i detalj så vaknade jag vid halv 9 av det dåliga vädret. Tänkte skritta ut innan jag skulle till skolan men ändrade mig faktiskt. Lillasyster/mamma får rida lite lugnt imorgon istället! Sen jag kom till skolan har jag borstat en lerig häst, mockat, fyllt höpåsar samt vatten. Har även släppt in elevhästarna och kvällsfodrat alla hästar. 
 
 
 
 

18 Mars 2017

Är datumet på Billys och min årsdebut på tävlingsbanan! Ska bli riktigt kul. Red igenom programmet två gåner igår och det kändes faktiskt hyfsat bra. Lite delar vi behöver äva lite till på. Galoppen och halterna. Annars är det mesta i trimm. Ska bli superkul att se de vita dressyrstaketen igen haha. 
Lite senare in mot våren så ska jag starta i dressyrlaget detta år med! Riktigt kul. 
 
Har även lite andra dressyrtävlingar som jag är sugen på. Bland annat Ölandsmästerskapen på klubben, åkerbo kombin och en tävling i Blomstermåla med!
 
 

Hööks nyheter?

När man har allt i stallet som behövs så är man alltid sugen på något nytt, eller hur? Just nu är det hemmaschabrak och matchande lindor som kallar. Både allround men snygga dressyrset hade man inte tackat nej till heller!
 
Nu har ju jag matschande mörkblå lindor, de ska bara tvättas hih! Finns även i brunt *smiley med hjärtögon*
 
Tyckte den gröna färgen på dessa lindor var fina! Då måste man ju ha ett passande schabrak även om jag hade föredragit ett liiite snyggare schabrak till lindorna haha...
Tycker även detta schabraket är lite gulligt haha. Dock bara till ett par svarta benskydd.