En förmiddag i Kalmar

Klockan stod på halv 8 imorse för att vara redo till risk 1an på körskolan. Nu efter 3,5 timme där och 1 timme i klädbutiker sitter jag på bussen hemåt för att göra mig iordning för kvällen. Åker till norra öland ikväll och äter gott med familjen och min fina pojkvän! Ska bli mysigt, mammas sambo har ändå fyllt år och klart man äter på favoritresturangen.


Känns bra idag. Oftast ligger jag bara i sängen och inte gör så mycket mer än att ha sovmorgon och va i stallet några timmar. Idag hinner jag inte ens med stallet haha. Och juste! På tal om stall, billy var sjukt fin i galoppen igår efter lite jobb, samlade sig som vilken dressyrhäst som helst. Och när benen kommer om riktigt ordentligt då går han såååå fint. Är så glad över min vackra lilla häst♥
Men som sagt, jag har inte tid till stallet idag förutom på kvällsfodringen. Men min snälla mamma och lillasyster tar stjärnorna på promenad! 

Har ni sett hööks nya kollektion föresten? Deras nya träns, trinity lindorna och fluffskydden är to die for😍

Schema för veckan

Måndag : Billy promerades i  10 minuter i sällskap till Laxen. Opal hoppades. 
 
Tisdag: Billy och Opal går i skogen. Laxen skrittas på hårt underlag 10 minuter. 
 
Onsdag: Opal ska vila. Antagligen promeneras Billy och Laxen. 
 
Torsdag: Jag har risk 1an från 09 - 12:30. Rid hinns nog inte med då vi ska iväg på kvällen sen men kanske kan longera/tömköra Billy. Laxen promeneras och eventuellt följer Opal med. Annars får han vila en dag till. 
 
Fredag: Uteritt för Opal och Billy eller så rider mamma Billy på ridbanan. 
 
Lördag. Billy vilar. Laxen promenerar och Opal vet jag faktiskt inte. 
 
Söndag: Uteritt för Opal och Billy. 
 
Ungefär så har jag tänkt. Sen får vi se om de blir nån ändring. Det vet man aldrig. 
 
 

Gårdagens

Igår blev de ny vecka igen och därmed andra planer denna veckan. I helgen var min pojkvän här och vi hade mite mysigt osv. Var även och badade igår - för andra gången denna sommar! Det var svinkallt men plågade mig i endå. 
 
Kvällen igår bestod av lite hoppning med ungponnyn. Lillasyster red och jag stod på backen. Hade två bommar på långsidan med 18 meter mellan som han fick galoppera över. Kunde växla mellan 5 och 6 språng samt jobbade på att han skulle va rak hela tiden vilket faktiskt gick bra. 
 
Byggde upp en fem och en halva mitt på ridbanan men la ner alla bommar som travbommar först så han fick trampa igenom de några gånger. Gjorde alla bommar fint och vi la upp bommarna på 40 kryss bara eftersom han aldrig hoppat den övningen innan. Förstod inte helt men de två sista gångerna gjorde han jättebra, då bommarna låg på 50 ca. Han gjorde som sagt alla övningar jättebra, inklusive fem och en halvan när han förstod hur man skulle göra. 
 
Idag har nog lillponnyn lite träningsärk i bakbenen så en uteritt blir bra i sällskap med Billy. Sen får nog Opal vila imorgon och Billy kanske får joggas lite. 
 
Laxen då? Han är fortfarande halt fram men vi kan inte göra så mycket då det inte blir någon posetiv förändring när han bara står utan vi har lagt upp ett promenadschema för honom. Han promeneras på hårt underlag i 10 minuter en gång varje dag. Sen går han även med kylbenskydden fram i hagen då han faktiskt är lite varm och tjock när han inte har dem på sig...
 
 
 

Veckan som varit

Denna veckan har varit hyfsat lugn. Haft sovmorgon i princip varje dag. Fixat med sadelkammaren och idag släppte vi ut hästarna på betet en stund igen. De alla går me betesreducerare då allihop behöver gå ner några kilo. De går i vanliga hagen på natten ibland för att vi ska kunna ta av reducerarna så att de inte får skav. Billy har dock riktigt känslig hud och har redan skav..


Vi har även städat ur den gamla sadelkammaren och gjort foderkammare av den. Höbalarna kom även dom, så rätt mycket börjar komma på sin plats. 

Nu sitter jag på bussen mot Blomstermåla. Var länge sen jag var där. Ska bli mysigt.