16:38

Något pee wee bett fanns inte inne hos hööks idag när jag var inne. Men då de regnat och ska regna mycket nu de nämsta dagarna så köpte vi varsitt nytt regntäcke 80g fodring till varje häst. Då alla blivit blöta rätt igenom inatt så fick de på sig de nya täckena idg efter jag kom hem från min körlektion. Laxen och Opal fick även lyx med en hals med. Billy bryr sig inte så myckt och dessutom har han längre man än de andra så ;) 
 
Nu ska jag snart bort till hästarna igen. Opal och Billy ska skittas och travas lite i skogen och Laxen ska joggas på lina i bara grimma tänkte jag. Det är skitväder verkligen men vad gör man inte för guldklimparna. Båda hagarna ska mockas, de ska göras kraftfoder, höpåsar och halmnät ska fyllas. Vatten ska fyllas i båda haganra. Ska även trotsa regnet och försöka trimma gräset lite med, samt kratta stallplanen. 
 
Två fina 

Godmorgon på er

Usch, de har varit dåligt väder inatt. Låg och lyssnade på regnet som smattrade utanför mitt fönster igårkväll tills jag kunde somna. Lite mysigt endå även om de blev lite jobbigt att lyssna på tillslut. 
 
Idag hoppas jag att vi kan få igång den gamla bilen så att vi kan sladda ridbanan. Hästarna ska skrittas i skogen och alla vandliga stallysslor ska göras. En tripp till hööks efter körlektionen ska också bli av som jag skrev igår.
Dagens bild passar bra, vädret inatt var är ungefär som på bilden. Och igårkväll när jag skulle fodra hästarna såg laxen ungefär lika missnöjd ut som på bilden, hahah! Laxen - "åh kommer du nu matte, rädda mig ifrån detta blöta helvete"
 

Tråkiga nyheter, hovslagaren och dåligt väder

Klockan stod på kvart över 7 i morse. Var i stallet 20 över 8 då hovslagaren kom och skulle sko Billy samt verka Laxen och ungponnyn. Medans hovis var där blev Billy och Laxens hage mockad, alla fick påfyllning av halm i sina nät och Billy fick salva i sitt öga. För ja - nu kommer vi till den tråkiga nyheten då. 
 
 
I söndags upptäckte jag en liten hård vit/gul prick på Billys undre ögonlock. De gick inte att få/tvätta bort och han var lite brydd av de eftersom han kisade lite med ögat. Igår kom våran vetrinär ut och kollade på de. Billy sedrades och fick lokalbedövning vid ögat och så började hon klämma ut den vit/gula pricken. Jag vet inte riktigt säkert vad de var men någon förkalkning av något slag. Pricken var rester från "något" jag inte riktigt vet vad. 
Eftersom Billy kisade lite med ögat så kollade hon även så att han inte hade fått något sår på hornhinnan från den hårda pricken. Men vet ni vad...sälvklart hade han fått lite "risp" på hornhinnan. Så nu har vi fått avanmäla oss från Åkerbokombin vilket är jättesurt och istället får Billy ögonsalva två gånger om dagen och skogsrurer i mysigt sällskap <3 
 
Sen får vi se huir det blir nästa helg. Jag har nämligen anmält till Blomstermåla med. Hoppas han är okej igen efter denna helgen!
 
Legat hemma många timmar idag. Skulle gjort riskettan men hovis och lite halsont kom i vägen. Har tagit det väldigt lugnt idag och det har även alla hästarna. Dom har fått vilodag och pedikyr imorse. Imorgon blir det eventuellt en skritttur ute i skogen för alla tre. 
 
Lite ärenden står på schemat imrogn med. Har körlektion vid 12 och efter de ska jag in på hööks och eventuellt köpa ett pee wee bett till herr Laxbrax. 
 
Bildresultat för pee wee bett

Midsommardagen

Dagen bjöd på sovmorgon till 10. Skulle egentligen planerat att gå upp tidigare eftersom de va mycket att göra i stallet men orkade inte ens sätta larm på mobilen igår när jag kom hem från midsommarfirandet. Hur som helst, gårdagen var iallafall bra!

Idag stod de markarbete/dressyr på schemat för Bills. En aning träningsvärk tror jag haha men han gjorde sitt jobb hyfsat endå.Hade ett räcke framställt på längsidan med en bom på varje sida, hade inte riktigt tillräckligt med framåtbjudning till en början men de sista sprången vart fina! Det bästa av allt är att han krullar inte ihop nacken utan jobbar mer och mer med längre hals. Stor guldstjärna till honom!
 
Laxen då? 
Förra gången jag red honom så fanns de ingen broms i slutet då han vart så taggad och samtidigt trött. Men efter djupvågsbehandligen...gissa vad?
Jag kan numera trava lugnt och sansat och jag kan bryta av till skitt/göra halt utan att ens behäva hålla i tygeln. Vart såååå nöjd över honom!
Sen blev de massage med liniment på varje sida av halsen, skönt tyckte han!

Såhär glad vart jag idag efter ridpassen <3 haha
 

Onsdag den tjugoförsta

Rolig rubrik ellerhur?
 
Idag började dagen med frukost för att sedan åka bort till hästarna. Ridhuset var bokat men bokade av det och hittade istället ett erbjudande med djupvågsbehandling till häst och vem tackar inte nej till det. Så alla fick sig en stund med den behandlingen. 
 
Opal var först ut då vi kände att det var viktigast att kolla hans rygg. Öm i ryggen vilket inte är något konstigt och sen satt de även lite i bogarna där han troligtvis sträckt sig efter transporthändelsen. För övrigt tyckte han det var väldigt skönt!
 
Billy då? Han hade lite i nacke och höger sida ländrygg/rumpa. Nacken kan jag förstå då han gärna krullar ihop sig och det är svårt att länga ut halsen på honom i dressyrarbetet. Nöjd var han iallafall. Klart kungen också ska ha behandling. Han ska joggas imorgon i skogen!
 
Sen sist men inte minst utan snarare störst, Laxen. Han hade knutor på varje sida av halsen, var lite fast vid bogen. Sen var de något längre bak med. Knutorna tyckte han inte alls var roliga. Men de släppte efter en stund och han stod och gäspade och njöt så mycket! Skönt att se honom så lugn för en gång skull. Imorgon blir det nog en promenad i skogen tillsammans med Opal. 
 
Spam på mina fyrbenta hjärtan <3