Lördag den 18 Mars - Kalmar hästsportklubb

Dagen började med en lugn men nervös morgon. Första start gick halv 2 vilket gjorde att jag (mamma och lillasyster) kunde knoppa innan vi åkte. Vi var i riktigt god tid så hann äta lunch på tävlingsplatsen innan framridningen. Väl urlastad och utrustad ponny fick jag gå in på framridningen och värma upp. En ponny som i början var spänd men som slappnade av något otroligt väldigt snabbt. En superfin ponny som gjorde mjuka övergångar, flyttade för skänkeln, gjorde fina halter och bra galoppfattningar. Allt satt inne på framridningen. Jag var koncentrerad och inte alls nervös längre. Hade en lugn ponny och kände mig lugn. 
 
Sen är det som att vända på handen. Billy är spänd som en fiolsträng när jag skrittar in i collecting ringen. Jag skrittar runt så att han får en chans att se allt innan van startsignal. Jag både travar och galopperar och jag själv är lugn men Billy är så spänd så allt blir hackigt, övergångarna är längre inte mjuka och han fokuserar bara på allt annat än mig och mina hjälper. 
 
Jag får startsignal och ska rida upp mot dommaren. Billy blir ännu mer spänd och är inte alls framme för skänkeln vilket gör att han saktar av och jag får tvinga fram honom ännu mer. Traven ser inte längre avslappnad och mjuk ut utan det ser snarare ut som att han töltar.Han skyggar för allt och alla och innan vi ens hinner börja med serpentinbågarna så blir det bråk på kortsidan och Billy försöker gå ut från banan. Jag ger honom en tillsägelse men skänkeln och ber honom gå frammåt och han fortsätter spänd som en fiolsträng och jag försöker så gott jag kan med serpentinbågarna. Efter det är det en övergång på diagonalen vilket han gör bra. Skritten är ok men galoppen förfälig. Han vågar inte gå fram för min skänkel utan är bara fokuserad på allt annat runt omkring som knappt är mycket att kolla på. Jag genomför programmet med 52% på en spänd häst som är helt okontaktbar. 
 
 

Gårdagens dressyrträning

Igår var det dressyrträning på klubben (Örf). Uppvärming skedde ute i paddocken för att lite senare komma in och träna inne i ridhuset. Vi övade mycket takt och tempo och Billy är en sådan typ som lätt knäpper av i nacken, krullar ihop sig och inte trampar under sig med bakbenen eller jobbar med ryggen. Red mycket framåt just för det och för att hitta takten osv. Vilket gick väldigt bra, åtminstone i slutet. Frust och nöjd ponny samt ryttare!
 
Idag checkade jag av honom i ridhuset och hade samma tänk som igår, dvs frammåt - nedåt. Han blev mot slutet väldigt pigg och även litespänd pga blåsten utanför. Började om lite igen i trav (frammåt - nedåt) så gick det åt minstone bättre sen. Red igenom programmet en gång och han var hyfsat fin då hahaha. Övergångarna från galopp till trav är lite halvdana..
 
Hoppas han sköter sig imorgon! 
 
 
 
 

Allt är så bra nu

Det är vår och början på 2017. Mycket som händer på hästfronten, åtminstone några veckor frammåt nu. 
 
Imrgon taggar vi dressyrtävling på Kalmar hästsportklubb. Startar en Lc: 1 som start på tävlingssänsongen. Sen åker jag till Flyinge lördagen efter för att besöka deras öppet hus för att antagligen gå deras unghästlinje efter gymnasiet. Även det blir något att se fram emot. Även lördagen efter det (om 2 veckor ca) finns det roliga planer på schemat. Då ska nämligen Billy och jag träna för Michelle Hagman (!!!!) på skolan. Michelle kommer alltså till skolan jag går på och henne ska bland annat jag träna för dag 2. Detta är något jag tror kommer bli extra roligt och lärorikt för både B och mig. Detta året känns verkligen som vårat. 
 
Sen är det även inplanerat efter påsklovet att åka och praktisera hos hästak i 3 veckor. Helgen efter påsklovet är det lagtävling med på klubben. Även det går i Lc:1. Känns som att vi behöver mer rutin i den klassen innan vi tar oss uppåt. Vi båda (särskillt B) behäver vänja sig att vara innanför de vita staketen. 
 
Våren och sommaren 2017 har jag höga förhoppningar på. Mellan allt detta ska jag självklart lägga all min ledig tid hos han. <3 
 
Bildresultat för Michelle hagman
 

Dagens tömkörningspass

Billy var riktigt fin idag. Lika så igår. Trimmade dressyr igår och idag fick det bli tömkörning frammåt kvällen. Superduperfin verkligen! Frustade och var så nöjd. Har verkligen inte mycket att säga om helgens arbete med B, Otroligt fin! Blir kul att starta årets första dressyrtävling nästa helg <3