Lördag den 18 Mars - Kalmar hästsportklubb

Dagen började med en lugn men nervös morgon. Första start gick halv 2 vilket gjorde att jag (mamma och lillasyster) kunde knoppa innan vi åkte. Vi var i riktigt god tid så hann äta lunch på tävlingsplatsen innan framridningen. Väl urlastad och utrustad ponny fick jag gå in på framridningen och värma upp. En ponny som i början var spänd men som slappnade av något otroligt väldigt snabbt. En superfin ponny som gjorde mjuka övergångar, flyttade för skänkeln, gjorde fina halter och bra galoppfattningar. Allt satt inne på framridningen. Jag var koncentrerad och inte alls nervös längre. Hade en lugn ponny och kände mig lugn. 
 
Sen är det som att vända på handen. Billy är spänd som en fiolsträng när jag skrittar in i collecting ringen. Jag skrittar runt så att han får en chans att se allt innan van startsignal. Jag både travar och galopperar och jag själv är lugn men Billy är så spänd så allt blir hackigt, övergångarna är längre inte mjuka och han fokuserar bara på allt annat än mig och mina hjälper. 
 
Jag får startsignal och ska rida upp mot dommaren. Billy blir ännu mer spänd och är inte alls framme för skänkeln vilket gör att han saktar av och jag får tvinga fram honom ännu mer. Traven ser inte längre avslappnad och mjuk ut utan det ser snarare ut som att han töltar.Han skyggar för allt och alla och innan vi ens hinner börja med serpentinbågarna så blir det bråk på kortsidan och Billy försöker gå ut från banan. Jag ger honom en tillsägelse men skänkeln och ber honom gå frammåt och han fortsätter spänd som en fiolsträng och jag försöker så gott jag kan med serpentinbågarna. Efter det är det en övergång på diagonalen vilket han gör bra. Skritten är ok men galoppen förfälig. Han vågar inte gå fram för min skänkel utan är bara fokuserad på allt annat runt omkring som knappt är mycket att kolla på. Jag genomför programmet med 52% på en spänd häst som är helt okontaktbar. 
 
 
#1 - Ella

Du kanske inte ska tävla med honom? Verkar som han inte tycker om de

Svar: Han älskar att visa upp sig. Problemet är inte att han inte gillar att tävla. "Problemet" är att han spänner sig för allt runt omkring. Alltså, musiken, dekorationer osv :)
Billy & Goodlack's Winner