V 43

Godmorgon! Nu var de några dar sen igen.. haft lite att göra kan man säga samt att vi tog en tripp till ullared igår. 


Änsålänge är de bara onsdag men jag har hunnit ta ett dressyrpass på ridbanan med Billy, och han var så fin. Lite stel i väntersidan i galoppen men kan inte begära så mycket när han inte blivit genomriden på ett bra tag. 

Samtidgtr red min lillasyster 4åringen opal och shit va han har utvecklats sen han kom till oss för 4 månader sen. När han kom till oss kunde han inte gå rakt utan att vingla och visste inte vad ledande innertygel betydde osv. Nu går han rakt i en stadig form i nästan alla gångarter. Han tycker fortfarande de e lite jobbigt i galoppen men han är så arbetsvillig! Så kul att de honom utvecklas. Snart är de dags för lite vila för honom! 

Argus då? Han rids inte alls just nu då han fått en allergisk reaktion tror vi från när jag schamponerade honom på praktiken. Han mår bra i hälsan osv men huden är helt knottrig och han ömmar när man borstar osv så vi tog ut vetrinär som sa att vi skulle tvätta me hibiscrub och de har vi gjort och de har blivit något bättre. Men om inte allt går bort ska vi troligtvis ge honom antibiotika och fortsätta tvätta..

Så de är läget nu.. tråkigt men hoppas de går över fort. Opal ska få vila i december då han trolgtvis ska gå en pay and jump i slutet av november. Sen får vi se hur länge han vilar :) 

Med ny häst behövs ny utrustning?

Eller? Behövs är nog fel ord nu när jag har både utprovad sadel och ett träns, två sadelgjordar, benskydd osv. Men det finns fortfarande saker som fattas. Dock är det inte prio 1 saker. Det är mer tävlingssaker, som kommer användas i vinter/ till våren. 
 
Först på listan, ett träns. Hittat ett på Hööks jag gillar och med en nackpadd så blir det utmärkt! 399kr + 129kr för en nackpadd. Liiiite billigare än typ ett ps träns ;) 
 
 
 
Näst på tur är en förbygel. Har just nu Billys svarta...Vilket gör att Argus behöver en egen. Dock får den bli som både vardags och tävlingsförbygel. 
Lika bra med ludd. Han verkar vara lite känslig i sin hud nu när han är klippt. 
 
 
Sen hade ju inte ett par fluffiga benskydd från Trinty suttit fel som tävlingsskydd men nja, Plånboken räcker inte så långt.. Det viktigaste är tränset, nackpadden (behöver två, en till vardagstränset med) och förbygeln. Det får bli nån gång när man har råd ;)
 
 

Hemkommen från många veckors praktik

Jag har för några dagar sen kommit hem från 6 - 7 veckors praktik. Jag har inte haft något internet alls så har inte kunnat uppdatera här någonting. Det har hunnit hända på mycket. Har jag berättat att jag numera har skaffat storhäst? Och att han redan hunnit bli sjuk..Eller ja, han hade kolikkänning i början av min praktik. Nu är han bra från det iallafall, skönt!
 
I måndags denna veckan kom jag hem med min häst igen. Nu går han brevid ponnyerna och är så nöjd så. Ponnyerna verkar också nöjda. Har hunnit med lite klipp och fix på ponnysarna. Nu är även dom klippta med varsitt hjärta på rumpan, svansarna är klippta och manarna är friserade. Även hovis var hos oss igår.  Så nu är dom riktigt snygga, från topp till tå!
 
Idag kommer vetrinären till oss. Hästarna ska få tänderna kollade samt vaccineras. Så nu får dom ta det lugnt några dagar. Tror inte jag orkar/hinner rida innan hon kommer så det för bli en mysdag hos pållarna idag!
 
Snart ska jag väl göra mig lite iordning med och hinna städa lite på rummet innan vi drar iväg till stallet och fodrar. Har inte sminkat mig på nästan 2 månader, haha. Behöver känna mig lite fräsch idag tror jag ;)
 
Världens starkaste häst och en väldigt fin vän, gillar bilden såååå. När han inte hade ont och tyckte livet var prima..