En känsla som aldrig kommer försvinna

Att förlora någon är tufft. Spelar ingen roll o det är ett djur eller en människa. Har man ett band/koppling till "den" som går bort så är det oftast väldigt jobbigt. 

Den 31 juli 2017 hände det man som hästägare aldrig vill uppleva. Min häst, som vart både skadad och haft mycket hälsoproblem togs bort. Och man kan tycka att "jaha, det är bara att köpa en ny att rida på". Men nej, denhär hästens reds inte men då vi fick mer tid för gos och mys stärktes vårat band väldigt mycket. I början var han inte alls så öppen mot mig som han var se sista halvåret. Vårat sista ridpass blev då vi uppnådde vårat mål som vi hade jobbat me ca 1 år. Jag kunde galoppera honom en kort bit kontrollerat. 

Vi lekte väldigt mycket med varandra. Nästan varje dag övade vi på allt från "snurra runt" till att han skulle komma vid inkallning och vi hann Tillochmed påbörja "buga". 

Han var en häst som ville göra allt för sin människa. En kropp som svek honom men ett hjärta som aldrig ville ge upp. Idag är det 1 år sen Goodlax’s Winner "Laxen" lämnade oss och slapp känna hur hans kropp varenda dag svek honom. Han galopperar vidare i Nangijala. Lejonhjärta💛

(null)

(null)

Lång dag kort

Hello! 

Varit en lång dag idag, som dock gått väldigt snabbt. Vi har bara varit två i stallet idag vilket har gjort att de varit väldigt mycket att göra på samma gång. 6 hästar har iallafall blivit ridna och allt har gått enligt plan vilket är skönt.

Idag red jag Charlie. Vet inte så mycket om honom mer än att han är unghäst och mörkbrun Hahah. Duktig var han idag iallafall. Något seg i framåtbjudningen men galoppen var sååå härlig. Fin häst! 
(null)

(null)

Nya ridstövlar

Jag har som rubriken lyder köpt nya ridstövlar.  Kände att det var dags nu igen efter förra köpet av stövlar för 5 år sedan.  Dom är fortfarande hela och faktiskt rena nu. Putsade dom nämligen häromdagen vilket verkligen behövdes. 

Jag har iallafall köpt ett par nya svarta stövlar, också denna gång från Hööks. Trodde dom skulle bli något stora i vaden då fet inte fanns mindre än normal men när dom nu satt sig liten sitter dom jättebra och uppe på hästryggen är dom bekväma men håller endå sitt stöd. Väldigt nöjd. Dock fått världens största skoskav av dem så ett tips är att använda skavsårsplåster redan innan man fått skoskav...vilket jag inte gjorde.

Här är lite bilder på båda mina stövlar. Ni ser nog Vilka som är de nyare paret ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

Bättre sent än aldrig

Klockan är nu 22:03 och jag tänkte skriva lite om dagen. Jag skulle egentligen behöva sova och vi får väl se om jag hinner publicera detta innan jag somnat haha...

Pga lite ändrade planer så red jag bara Glenn idag. Jobbade mest i galopp då han behöver bygga upp bland annat konditionen igen. Han har haft lite ont i ryggen men med rätt muskler och träning så kommer de problemet vara som bortblåst tror jag! Han kändes bättre idag än igår vilket såklart var bra men i galoppombytena blev han väldigt springig och lite stark vilket gjorde att bytena inte blev så bra. Mot slutet satt dom mycket bättre och jag var hyfsat nöjd. Nöjd och svettig häst. Fin blev han. Kunde trava av honom på hyfsat längs tyglar och han bara längde ut halsen mer och mer vilket kändes väldigt bra då han brukar bli springig och tappa takten om man länger tygeln. Duktig häst! 

(null)

Fredde får stå för dagens bloggbild. Den är från våran betestid i morse vid halv 9. Mysigt!