Hästen med sveriges största skadehistorik

Usch snart orkar jag inte mer. Jag har varit borta från bloggen, satt billy på vila och inte haft energi eller motivation till att göra nånting..pga? 


Laxen har varit halt i över 1 vecka. Ställde han på vila och longerade igen efter en vecka och fortfarande halt, fast på vänster fram istället för höger fram. 
Ställt av han igen. Onsdag kväll mellan 22:30 - 23:00 är vi och kollar till hästarna och ser att Laxen har fullt med nässelutslag över hela halsen, bogen, sidan av magen och upp mot ryggen. Vid mulen, öronen och ganacherna. Tempar och ingen feber men allmänt påverkar. Utslagen kliar och man ser på honom att han tycker de är jobbigt. Han kan knappt stå still. Utslagen lugnar sig senare på natten och på förmiddagen är allt nästan borta. 

Idag kl 22:00-22:30 var vi och nattade dom och hans utslag har kommit tillbaka och han är allmänt påverkad igen.

Denhär hästen har nog sveriges största skadehistorik. Han har ett sånt guldhjärta den hästen. Varför lilla lax?😔


Dethär inlägget har legat i utkast i flera månader. Har läst igenom det så många gånger och undrat om jag verkligen ska publicera det. För vem bryr sig egentligen? Vem vill läsa om vad som hände med Laxen för över ett halvår sedan? 

Jag tänker ofta på Laxen. Dom minnena vi har och vad vi gjorde tillsammans. Han var en väldigt svår häst både uppifrån ryggen och "sjukmässigt". Den kämparglöden och den tacksamheten han hade, jag har aldrig träffat en häst som honom. 

Vi gick igenom mycket. Hältor, utslag, behandlingar, långa viloperioder men också väldigt mycket mys. Den hästen gav mig något som inte någon annan häst aldrig kommer i närheten av.